| Tytuł: | otyłość i przybieranie na wadze |
| Autor: | Kacha 5.9.2011, 10:11 |
| Z otyłością mam problem, do tego dochodzi depresja i wiele innych czynników. Chodzi o to, że ja wręcz naprawdę mało jem i staram się jeść lekkie potrawy. Nie opycham się słodyczami jak to się wszystkim wydaje, a moja waga wciąż rośnie. Nie wiem już co mam robić i co jeść, a może to oznaka jakiejś choroby, niedługo wogóle przestanę jeść i będę wciąż tyła. Proszę o wypowiedzi na razie na forum bo do lekarza też ciężko mi się zebrać | |

Zdrowa dieta
Jeśli zmiana twoich nawyków żywieniowych uwarunkowana jest troską o własne zdrowie, a nie tylko chęcią zrzucenia niechcianych kilogramów – jest to najlepszy moment na to, by je wprowadzać w życie.
Żelazo
Żeby organizm ludzki mógł prawidłowo funkcjonować potrzebne są mu składniki odżywcze, witaminy oraz mikro - i makroelementy pozyskiwane między innymi z pożywienia. Składnikiem takim jest na przykład żelazo.
Kalorie
Potocznie używanie kalorii znacząco odbiega od faktycznego znaczenia tej jednostki fizycznej. Powszechnie używane słowo kaloria, którą określa się wartość energetyczną produktów żywnościowych, w rzeczywistości podawane są one nie w kaloriach, a w kilokaloriach.