Otyłość

otylosc_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Bo to nie jest tak prosto schudnąć jak Ci się wydaje!...(więcej)
  • trzymam kciuki mi się udało zrzucić już 10 kilo Tobie też się uda ...(więcej)
  • Z otyłością mam problem, do tego dochodzi depresja i wiele innych czynników. Chodzi o to, że ja wręcz naprawdę mało jem i staram się jeść lekkie potrawy. Nie opycham się słodyczami jak to...(więcej)
  • Ja też jestem otyła. Również kilka razy próbowałam się odchudzać, ale bezskutecznie. Teraz zaczęłam stosować dietę oczyszczającą owocowo-warzywną, słyszałam wiele pozytywnych opinii i...(więcej)
  • Czytałam gdzieś artykuł, że osoby otyłe dużo częściej nie mogą mieć dzieci niż osoby szczupłe. Chciałabym wiedzieć czy wiecie coś na ten temat? Ja mam nieco nadwagi i już zastanawiam s...(więcej)

Forum -> nadwaga dziwne bóle nóg

Tytuł:nadwaga dziwne bóle nóg
Autor:kinga
8.3.2011, 09:45
Witam Od kilku dni odczuwam ból przy chodzeniu są to bóle mięśni dolnych części nóg. Są na dość silne, że ciężko mi o nich nie myśleć zwyczajnie chodząc. Ból ten przypomina trochę zakwasy jak po ciężkim wysiłku, ale żadnego takiego nie było. Nic poza tym mi nie dokucza, na nic nie choruję, nie nastąpił żaden wytężony wysiłek fizyczny, tak nagle się zaczęło i trwa. Tryb życia prowadzę siedzący, i niestety ma dość sporą nadwagę

Autor:daria
8.3.2011, 12:53
Prawdopodobnie Twoje bóle są spowodowane dość słabą kondycją fizyczną. Zmień styl życia - trochę ruchu, oczywiście bez forsowania, pozbycie się nadwagi. Wydaje mi się, że jest to zwykłe zmęczenie mięśni i trochę obciążenie dodatkowymi kilogramami - są mało używane więc nie gromadzą wystarczającej ilości materiałów zapasowych, nawet do normalnego funkcjonowania.

Autor:jola
9.3.2011, 08:54
zapobiegawczo polecam Ci dobry lek przeciwbólowy jakim jest pyralgina ona złagodzi bóle a zgubienie zbędnych kilogramów musisz pozbyć sie poprzez lekkie ćwiczenia

Autor:julka
9.3.2011, 12:17
no tak i do tego może zapisz się na aerobik i na basen może w ten sposób zrzucisz sadełko ;)

Autor:kinga
10.3.2011, 08:15
no cóż teraz zostało mi zrzucenie kilogramów a wiem, że nie będzie to łatwe

Autor:dagmara
10.3.2011, 13:38
trzymam kciuki mi się udało zrzucić już 10 kilo Tobie też się uda

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

otylosc_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Zdrowa dieta
Jeśli zmiana twoich nawyków żywieniowych uwarunkowana jest troską o własne zdrowie, a nie tylko chęcią zrzucenia niechcianych kilogramów – jest to najlepszy moment na to, by je wprowadzać w życie.

Czy wiesz, że...

Żelazo
Żeby organizm ludzki mógł prawidłowo funkcjonować potrzebne są mu składniki odżywcze, witaminy oraz mikro - i makroelementy pozyskiwane między innymi z pożywienia. Składnikiem takim jest na przykład żelazo.

Polecamy

Kalorie
Potocznie używanie kalorii znacząco odbiega od faktycznego znaczenia tej jednostki fizycznej. Powszechnie używane słowo kaloria, którą określa się wartość energetyczną produktów żywnościowych, w rzeczywistości podawane są one nie w kaloriach, a w kilokaloriach.

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Na rynku już wiele lat istnieje najlepsza broń w walce z bólem różnego pochodzenia - Pyralgina (zawiera 500 mg metamizolu).